Mini Theater Dag: musicalster voor één dag

In één dag een theatervoorstelling voorbereiden, instuderen én opvoeren voor een publiek? De jonge deelnemers van de Mini Theater Dag op 18 en 19 oktober lieten zien dat het kan. En hóe!

Op 18 en 19 oktober 2023 stond mini theater S geheel in het teken van de Mini Theater Dag(en): 2 dagen waarop leerlingen van de Roermondse basisscholen hun talent op het vlak van dans, zang en acteren konden ontdekken en laten zien. Dag 1 was gericht op leerlingen van de groepen 3 tot en met 5, dag 2 op leerlingen van de groepen 6 tot en met 8.

Het onmogelijke mogelijk gemaakt

Behalve een prachtig groot decor, gemaakt en speciaal voor deze dag ter beschikking gesteld door Amy van Tintelen, moest nagenoeg alles op de dag zelf nog worden voorbereid: de rekwisieten moesten nog worden geknutseld, de teksten nog uit het hoofd geleerd en de dansjes nog ingestudeerd. Dankzij een uitgekiende dagplanning van projectleider Xue-Fang Hu, de dansles van Izzy Martines, de creatieve begeleiding van Amy en de acteerles van Carmen Linnartz werd het onmogelijke mogelijk gemaakt. En het resultaat mocht er zijn! Om klokslag drie uur ‘s middags gingen de lichten uit en lieten de kinderen zien wat zij in slechts enkele uurtjes hadden gemaakt en geleerd. Wat hebben de ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes van de voorstelling genoten. De kinderen hadden zichtbaar plezier in het optreden. En dat is precies waar het om draait in mini theater S!

Dankzij de financiële steun van de Gemeente Roermond en Maakplaats konden alle leerlingen kosteloos deelnemen en van een gratis gezonde lunch genieten. Het publiek hoefde geen entree te betalen.  
Scroll naar boven